Preturi din ce in ce mai mari la vacantele de pe Litoral. Locuri din ce in ce mai putine

Inca de pe acum, gasirea unei camere libere pe Litoral, pentru sezonul estival, a devenit o corvoada. Locurile sunt din ce in ce mai putine, iar preturile din ce in ce mai mari. Voucherele de vacanta au influentat intr-un mod semnificativ piata, fiind un factor principal in cresterea preturilor.

Frames & Train your Brain au realizat de curand un studiu, in randul a 350 de persoane. Acestia au intervievat manageri si angajati ai unor companii dintr-o sfera larga de domenii. Studiul a aratat ca pentru foarate multi romani a devenit singura solutie de petrecere a concediului doar o calatorie in afara tarii.

„Barometrul privind vacantele din 2019” a dat publicitatii un studiu conform caruia romanii si-ar dori sa mearga mai des pe litoral, insa un impediment principal este gasirea din ce in ce mai greu a unor locuri de cazare pe placul lor. S-a inregistrat o crestere semnificativa a cererii in cazul hotelurilor, crestere care a fost stimulata mai ales de voucherele de vacanta. Astfel, multe hoteluri sunt rezervate inca de pe acum pentru sezonul de vara 2019, iar tarifele au crescut destul de mult.

Bugetarii sunt principalii clienti ai hotelurilor de pe litoralul romanesc. Acestia primesc gratuit, prin intermediul voucherelor, posibilitatea de a isi petrece concediul la malul Marii Negre. Astfel, cei care nu au avut acces la astfel de facilitati financiare au trebuit sa se reorienteze, optand pentru vacante in afara tarii. Ofertele agentiilor de turism au venit in intampinarea acestei situatii. De aceea, unele dintre ele sunt chiar mai bune decat cele disponibile in tara noastra.

In anii care au trecut, aproximativ 70% dintre romani spuneau ca vor calatori in interiorul tarii noastre, insa, potrivit Barometrului, numai 47% dintre acestia mai doresc sa calatoreasca anul acesta prin Romania.

Tags: , ,

Comments are closed.