ADUNAREA GENERALA A ALIANTEI PENTRU SANATATE DIN ROMANIA | Alianta Pentru Sanatate
Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.
ppp

Printre cele mai importante decizii aprobate de catre Adunarea Generala, se numara si crearea a doua grupuri de lucru, pe doua probleme de importanta majora în sistem:

–  problema functionarii defectuoase a sistemului cardului national de sanatate, si

–  problema crizei medicamentelor, datorata masurilor recente luate de guvern pentru domeniul farmaceutic.

Ambele probleme creeaza neajunsuri majore pacientilor, care nu beneficiaza în mod corect si eficient de serviciile medicale la care sunt îndreptatiti.

Cele doua grupuri de lucru sunt mandatate de catre APSR sa conlucreze cu Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, atât pentru identificarea problemelor si solutiilor, cât si pentru urmarirea aplicarii masurilor stabilite.

Organizatiile neguvernamentale cele mai importante din domeniu sanatatii au ajuns la concluzia ca trebuie sa ceara autoritatilor în termeni hotarati sa respecte drepturile pacientilor, si sa se implice în mod direct în rezolvarea problemelor sistemului de sanatate.

Ca recunoastere a rolului pe care APSR îl are în cadrul societatii civile, în special ca organizatie reprezentativa pentru cea mai mare parte a actorilor sistemului de sanatate, un numar de sase organizatii au aderat la Alianta:

Asociatia Transplantatilor din România,

Asociatia ”Noi si Ceilalti” – pacientii HIV-SIDA,

Asociatia SAMAS,

Asociatia Distroficilor Muscular din România,

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si  Promovarea Programelor si Strategiilor din România – ”InfoCons”

Federatia Asociatiilor de Consumatori

Mai jos, câteva citate din interventiile unora dintre reprezentantii organizatiilor, cu ocazia aderarii:

„Unitatea de actiune dintre pacientii si furnizorii de servicii medicale, care se regaseste în structura Aliantei, asigura identificarea solutiilor viabile pt. eliminarea disfunctionalitatilor din sistem, si vegheaza la cresterea sigurantei pacientului în accesarea acestor servicii.” – Gheorghe Tache, Presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania.

„Schimbari, uniri si aliante se produc mereu, iar în rezultatul acestor schimbari trebuie a se vedea si scopul pentru care ele se realizeaza. Cu toti suntem motivati de anumite interese, dar în fata tuturor intereselor trebuie sa primeze „INTERESUL DE GRUP”, altfel rezultatele vor fi de scurta durata sau de proasta calitate. Sper ca APSR sa-si dovedeasca utilitatea prin prioritizarea motto-ului „Un sistem centrat pe pacient”, pacientul care este, în aceasta ecuatie, veriga care deschide si închide lantul, platitor si consumator” – Cristian Rosu, Presedintele Asociatiei ”Noi si Ceilalti”

”Asociatia SAMAS este o organizatie neguvernamentala ce coordoneaza Reteaua Nationala de Asistenti de Sanatate pentru Mame si Sugari, retea formata din moase si asistenti medicali din specialitatile peri-natale (obstetrica, neonatologie, pediatrie, medicina de familie) cu competente certificate în educatia prenatala si nutritia mamei si a copilului.

SAMAS ofera servicii de educatie si suport peri-natal parintilor în adoptarea unor decizii pertinente, de la conceperea copilului pâna la vârsta de 3 ani. Reteaua opereaza în regim de antrepriza sociala, oferind aceleasi servicii de calitate parintilor care au posibilitatea sa achite costul, cat si parintilor din grupuri defavorizate, care primesc serviciile subventionate de Asociatie, partial sau total.

Ca furnizor de servicii de educatie si suport pentru sanatate pe plan national, Asociatia SAMAS considera ca aderarea la APSR este cat se poate de oportuna pentru urmarirea obiectivele organizatiei, mai ales în ceea ce priveste pro-activitatea APSR în parteneriatul cu autoritatile menit sa optimizeze sistemului de sanatate din România” – Dr. Marina Otelea, Presedintele Asociatiei SAMAS.

”Asociatia Distroficilor Muscular din România  (ADMR) are ca scop fundamental combaterea cauzelor afectiunilor neuro-musculare si a tuturor factorilor care împiedica  integrarea acestei categorii de bolnavi,  crearea de conditii care sa permita valorificarea potentialului intelectual si profesional al celor afectati de maladii neuro-musculare, initierea si promovarea actiunilor cu caracter stiintific si al colaborarii în acest domeniu cu cadre si institutii  de profil din tara si strainatate, data fiind gravitatea si raspândirea acestor boli, dezvoltarea interculturalitatii, respectarii drepturilor omului, egalitatii de sanse pentru toti, nediscriminare, incluziune sociala, solidaritate si unitate.

Pentru a urmari mai eficient realizarea menirii sale, A.D.M.R. se alatura azi celei mai puternice organizatii a societatii civile din domeniul sanatatii, Alianta Pentru Sanatate din România. Alaturi de colegii nostri, vom actiona pentru elaborarea unei legislatii specifice persoanelor cu afectiuni neuro-musculare, în conformitate cu legislatia internationala” – Maria Teodorescu, presedintele Asociatiei Distroficilor Muscular din România.

IMG_20150611_104741IMG_20150611_120652-1024x1024IMG_20150611_120702

Comments are closed.